RDdřevo | Rustikální kuchyň aneb jak se peče v troubě na dřevo
670
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-670,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Rustikální kuchyň aneb jak se peče v troubě na dřevo

o realizaci

Stejně, jako majitelé věděli, co očekávají od místa a domu, zcela jasnou představu měli také o nábytkovém vybavení kuchyně. Sporák na dřevo již stál a ostatní mělo teprve vzniknout.
Návrh dispozice kuchyně určovala okna. Dřez měl být pod oknem s výhledem na příjezdovou cestu, u druhého okna bylo vyčleněno místo na pracovní a odkládací stolek v dosahu sporáku. Kartáčovaný povrch ploch byl už v počátečním zadání. Klientem vybraný odstín ploch je kombinací dvou barev, zpracovaných vytíráním, a broušením kartáčovaného povrchu. Výsledkem je sice kuchyně ve srubu, se sporákem na dřevo, ale jinak plnohodnotně vybavená vším dnes běžným. Přesah odkládací desky ostrůvku umožňuje přisednutí ze dvou stran. Tím se využití rozšiřuje pro příležitostné stolování. Hambálkový rošt nad ostrůvkem není jen formální dekorací, ale plní i funkci rampy s osvětlením. Úchytka je kůží obšitý ocelový odlitek, přinášející do vzhledu srubové kuchyně jistou noblesu.

 

Rubriky
Stylový nábytek